Jdi na obsah Jdi na menu
 

botus_2013_propozice

botus_top.jpg
 zpět

4. ročník BOTUŠ 2013 - Bowlingový turnaj škol

O pohár náměstkyně primátora města Mostu JUDr. Hany Jeníčkové
a bowlingového centra Benedikt Most

Termín pro odehrání kvalifikace: od 13. 5. do 14. 6. 2013
Finálový turnaj a celkové vyhodnocení:18. 6. 2013
Do finále postupují 3 školy.

Rezervovaný čas: pondělí až pátek: 8:30 - 11:00 hodin
Místo: Bowlingové centrum Benedikt Most

Hráči: Turnaj je určený základním školám v Mostě. Každá škola může vyslat na turnaj jedno družstvo v tomto složení: 4 žáci ze 4. třídy a nižší, 4 žáci z 5. třídy, 4 žáci z 6. třídy a 4 žáci ze 7. třídy, z každé třídy se musí zúčastnit minimálně jedna dívka.

Přihlášky: Přihlášku zasílejte průběžně, nejpozději do 20. 5. 2013 na e-mail: mirehak@email.cz, přihláška musí obsahovat: Název školy, datum herního dne školy, kontaktní osobu (e-mail, telefon). Přihlášku potvrdíme e-mailem, pouze v případě střetu termínů s jinou školou bude domluven jiný vyhovující termín.

Herní systém: Celé družstvo se musí dostavit najednou v daném termínu v 8:30 hodin do bowlingového centra Benedikt. Hráči budou rozděleni podle tříd na 4 dráhy, na kterých odehrají celý turnaj. Hraje se bez pomocných postranních mantinelů. Bowlingová obuv bude žákům zapůjčena, není nutná obuv na přezutí. Oblečení nemusí být sportovní, dá se hrát v libovolném volném oděvu. Na začátku bude 10 minut trénink, potom každý hráč 3 soutěžní hry. Školy, které se turnaje zúčastní, musí odehrát nejpozději do 14. 6. 2013.
POZOR NA JIŽ OBSAZENÉ TERMÍNY !!!

Vyhodnocení: Celkový součet je pak dosažený výkon všech hráčů školy, který se započítá do tabulky kvalifikace. V případě rovnosti bodů, rozhodnou o vítězi maximální výkony jednotlivců školy. Do dalších bojů postupují tři školy s nejvíce body.

Každý hrací den kvalifikace nejlepší hráč a hráčka školy bez rozlišení tříd, obdrží pohár a poukázku na hodinu bowlingu zdarma.  Všichni hráči a hráčky obdrží diplom za účast.

Do závěrečného turnaje postupují první tři školy, které se utkají  dne 18. 6. 2013 .
V 8:30 se utkají hráči 4. a 5. tříd, potom 6. a 7. tříd škol na 2. a 3. místě z kvalifikace. Před každým zápasem je 10 minut trénink, každý hráč odehraje jednu hru.  Poražená škola převezme pohár za třetí místo, vítězná škola postupuje do dalšího utkání na jednu hru s vítězem kvalifikace.
V 10:00 se hraje finále stejným způsobem. Poražená škola převezme pohár za druhé místo.

Vítězná škola obdrží pohár a cenu náměstkyně primátora města Mostu JUDr. Hany Jeníčkové a bowlingového centra Benedikt Most, dále pak 2 hodiny bowlingu zdarma na 4 drahách pro žáky a učitele školy.

Fotografie, výsledky a další informace z průběhu turnaje budou zveřejňovány na webových stránkách www.benediktmost.cz, v regionálním tisku a na klubových webových stránkách  www.bowlingmost.cz

Cíl a smysl:  Odtrhnout žáky alespoň na chvíli od mobilů a počítačů, zapojit je do nenáročné a zajímavé sportovní činnosti formou opravdového soutěžení. Na základní hru bowlingu není potřeba žádné vybavení, dokonce ani sportovní oděv. Hraje se v klimatizované nekuřácké profesionální bowlingové herně v příjemné atmosféře. Nejedná se o vytrvalostní ani namáhavý sport. Především jde o soustředění a přesnost. Talentovaní a ctižádostiví hráči získají možnost pravidelného tréninku a zařazení do širšího výběru reprezentace České republiky.

Technické o organizační zajištění turnaje má na starosti trenér České bowlingové asociace Milan Rehák, tel.: 777162670, e-mail: mirehak@email.cz.

Ředitel turnaje: Josef Čepelák, tel.: 602410512, e-mail: cepelak@belamost.cz

Seznam škol:

Sponzoři: 

image003.jpg image004.jpg  image005.jpg  image006.jpg  image007.jpg

V Mostě dne 6.5.2013